Skip to main content

HULPVERLENING AAN AGRARIËRS

Vanaf 2003 werk ik nauw samen met o.a. de ZLTO. Boer zijn is een manier van leven en werken die voor 'burgers' vaak moeilijk te begrijpen is. Ik heb me gespecialiseerd in de specifieke problemen van agrariers . De huidige ontwikkelingen in deze sector, zowel bij veeteelt- als tuinbouwbedrijven, kunnen tot grote problemen leiden. Boeren werken langer door als ze zich ziek beginnen te voelen. Ook doen ze relatief zwaar werk. Het inkomen wisselt vaak sterk. Vooral in de glastuinbouw en de intensieve veehouderij vallen zware klappen. Wat 'achter' op het bedrijf speelt kan impact hebben op de gezondheid, de relatie(s) en het gezinsleven. Vaak is het zinvol om hulp te zoeken.

Mijn agrarische afkomst helpt om de taal te begrijpen. Boeren treden maar moeilijk met hun problemen naar buiten. "Mijn man praat niet, hij pakt de trekker en gaat ploegen" hoor ik boerinnen regelmatig zeggen. Mijn manier van werken is gericht op het hier en nu, op de actuele omstandigheden. De gesprekken kunnen thuis aan de keukentafel plaatsvinden.

Een psychiater die eveneens kennis heeft over en betrokken is bij de agrarische sector kan bij de behandeling betrokken worden. Deze kan, indien nodig, ook medicatie voorschrijven en begeleiden.

Bel of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. mij gerust als je verder nog vragen hebt.