Skip to main content

OVER MIJ

Ik ben Maria van Genugten

In 1979 is mijn carrière gestart in de geestelijke gezondheidszorg. In  1988 rondde ik mijn opleiding tot  sociaal psychiatrisch verpleegkundige af.

Na jaren werkzaam te zijn geweest binnen een aantal grote GGZ-instellingen, ben ik in 2000 met mijn eigen praktijk gestart.

Het oplossingsgericht werken is een manier die goed bij mij past. Waar heb je last van, wat wil je graag anders, hoe wil jij dat je toekomst er straks uitziet? Wat kan ik daarin voor jou betekenen?

In de loop van de jaren ben ik me steeds meer gaan verdiepen in effecten van nare gebeurtenissen in het verleden, op het leven van nu.

De opleidingen tot EMDR master-practitioner en EFT- therapeut waren logische vervolgstappen. Vanuit de interesse wat traumatische gebeurtenissen, groot en klein, voor gevolgen kunnen hebben op iemands leven en werken, heb ik mij verdiept in de koppelingen die er zijn tussen de klachten en trauma’s.

Hoe zit het dan met chronische lichamelijke klachten? Ik kom steeds meer tot de ontdekking dat ook die vooral ontstaan door stressvolle gebeurtenissen.  Ik heb in mijn praktijk veel positieve ervaringen van cliënten gehoord en gezien die de koppeling kunnen maken tussen het ontstaan van fysieke klachten en een emotionele beladen periode. Ik help je graag met jouw persoonlijke zoektocht.

Kortom: het wordt oplossingsgerecht werken waar het kan en traumaverwerking waar dat nodig is. 

Als docent bij Avans+ ben ik verbonden aan de opleiding POH-GGZ .  Ik word steeds uitgedaagd om de laatste ontwikkelingen te volgen op gebied van diagnostiek en behandeling. 

De praktijk biedt de mogelijkheid tot videoconsulten. Als de afstand te groot is of er zijn angsten voor reizen dan kan via een beveiligd systeem een effectieve EFT sessie worden gerealiseerd. Ook klachten als verkoudheid kunnen een goede reden zijn om de behandeling met behulp van Clickdoc te laten plaatsvinden.

Omdat stress en trauma zich vaak uiten op lichamelijk gebied werk ik nauw samen met een osteopaat. Samen met haar geef ik workshops en nascholingen over de samenhang tussen stress en trauma.

BIG-nummer: 99009525630
KvK-nummer: 17268337
AGB-code: 91000191
Aangesloten bij EMDR-therapeuten.nl en stichting EFT.nl
Lid van de beroepsverenigingen V&VN